5-sterrendorp: waar Madonna haar verjaardag en Justin Timberlake zijn bruiloft viert

Een betere setting kun je je niet voorstellen: voor iedere bruilofts- of verjaardagsgast een eigen tufstenen huis (kalksteen uit de regio) met dakterras, dubbele douche en wat er verder zoals bij hoort. Kinderen kunnen vanaf de balkons met elkaar afspreken of ze dadelijk naar een van de zwembaden of stranden zullen gaan, of zelf samen pasta maken. Alle huizen samen vormen een oud Pugliaans dorp namens Borgo Egnazia. In het midden: een piazza om te feesten.
Borgo Agenzia Erfahrungsbericht Modepilot

Welkom bij Borgo Egnazia!

De Borgo (Italiaans voor dorp) Egnazia ligt in Puglia, de hak van de laars. De dichtstbijzijnde stad is Fasano en de dichtstbijzijnde luchthaven is Bari, op ongeveer drie kwartier rijden van het hotel. Alles ziet er oud uit maar bestaat pas negen jaar, vandaar die bijzonder comfortabele kamers. Niet kitscherig, maar heel solide en geslaagd. Ongelijke stenen steegjes, omzoomd door rozemarijnstruikjes, leiden naar stevig gebouwde huizen, waarvan de lichte kalksteen al tekenen van natuurlijke verwering vertoont – gegarandeerd geen kunstmatig Disneyland-gevoel dus.
Modepilot Borgo Egnazia Villa Pool Justin Timberlake
Één van de 29 villa's met 250 m2 woonoppervlakte en privézwembad

Borgo Egnazia: Huizen & aanbod

Er zijn twee zwembaden plus 29 privézwembaden voor villa's van 250 m2. Elke dag heb je de keuze uit zes restaurants, waaronder het Michelin-sterrenrestaurant Due Camini. Twee privéstranden, een met rotsen en een met zand, zijn makkelijk te bereiken. In de spa van 1600 m2 worden essentiële oliën uit de regio gebruikt. Dat voelt zalig, het liefst spoelde ik ze nooit meer af. Maar ook in de douche staan fijne kwaliteitsproducten, zoals een douchegel van zoete amandelolie.
Badezimmer Borgo Egnazia Modepilot Stein Doppeldusche
De badkamers zijn allemaal gemaakt van steen.
Met apparatuurfabrikant Technogym is net een contract voor de fitnessstudio afgesloten, waarin is vastgelegd dat hier altijd hun nieuwste apparatuur zal worden geïnstalleerd. Erica D’Angelo, directeur ‘wellbeing’, is erg trots op haar geslaagde experiment. Ze straalt.
Over het algemeen gedraagt ​​elke medewerker zich hier als ondernemer – alleen dat al brengt je in een goed humeur.
Bij het ontbijt lukt het me nog net een ​​cappuccino te bestellen. Dan duik ik in mijn laptop, er moet nog dringend een artikel af. Had de serveerster me niet zelf verse groenten en fruit laten persen in de ‘Juice Bar’ en me regelmatig een verse cappuccino gebracht, dan was mijn dag lang niet zo goed voorbereid begonnen.
Technogym Modepilot Fitnessstudio Borgo Egnazia
Fitnessstudio met de nieuwste apparatuur van Technogym en daglicht

Borgo Egnazia: Op jezelf en nooit verloren

Pas op de Festa di Primavera, het lentefestival op de piazza, merk ik hoeveel gasten er in de vijfsterrenretraite zijn. Waar zaten al die mensen de hele tijd? Op een van de vier tennisbanen? In de kookschool? Of bij een van de archeologische opgravingen in de omgeving? Ik hoor veel Italiaans, een beetje Zwitserduits en ontdek een uiterst charmant Nederlands gezin. Duitsers en Amerikanen die van pretentieloze luxe houden en hier hun vakantie doorbrengen, zijn ook opvallend aangename gasten.
Modepilot Zimmer Borgo Egnazia Aussicht
Hotelkamers in het hoofdgebouw - de 'La Corte' herbergt ook de spa en het sterrenrestaurant.
De gasten zijn te vinden over het hele terrein, dat ook een 18-holes golfbaan heeft. Ook kun je altijd een fiets en/of picknickmand bij de ingang pakken om naar het dichtstbijzijnde dorp of een olijfgaard in de buurt te gaan. Daar zijn 2000 jaar oude olijfbomen te ontdekken en kleine kelders, waarin slaven en ezels ten tijde van het Romeinse rijk moesten leven en werken. De meeste olijfolie (ongeveer 70%) was toen nog bestemd voor olielampen. Tegenwoordig nodigen de masseria's je uit voor olijfolieproeverijen met het predikaat ‘extra vierge’.
Olivenöl Produktion Olivenbaum Modepilot Apulien
Ik in een 2000 jaar oude olijfboom van de Masseria Brancati – daarna een oude olijfolieproductiekelder in

Alles uit de regio

Maar in theorie hoef je het luxeparadijs helemaal niet uit. Oprichters en eigenaren Camilla en Aldo Melpignano hechten veel belang aan het behoud van Pugliaanse tradities. Of het nu in Trattoria La Frasca is of in het met sterren bekroonde restaurant Due Camini, alles wordt bereid met ingrediënten uit de regio. Elke versiering komt uit de omgeving: takken van het strand, manden vol ongepelde amandelen, tufsteen als hangend designobject. In het sterrenrestaurant staan manden vol uien – even ongewoon als mooi en gezellig.
In de hotelwinkel – de mooiste die ik ooit heb gezien! – zijn handgemaakte linnen kleren en keramiek te koop, exclusief gemaakt door Pugliaanse ambachtslieden voor de Borgo Egnazia. De gevlochten handtassen komen van een 85-jarige vrouw. Helaas willen jonge vrouwen dit ambacht niet meer van haar leren, daarom zal Camilla Melpignano het deze zomer zelf proberen.

Handgenaaid uit het dorp

Bottega Egnazia Modepilot Overall Lochstickerei
Overall van geperforeerd kant door Bottega Egnazia uit de zomercollectie

Handgeweven uit het dorp

Bottega Borgo Egnazia Korbtaschen Modepilot
Mandtassen, geweven door een 85-jarige Zuid-Italiaanse vrouw

Met de hand beschilderd uit het dorp

Bottega Egnazia Modepilot Leinenkleid Camilla
Handgeverfde linnen jurk 'Camilla' van Bottega Egnazia
De bestseller in de winkel, de jurk 'Camilla', draagt ​​de naam van de eigenares. Camilla Melpignano zorgt er ook voor dat de blouses van Isa Arfen of de nieuwste bikinimode in de winkel hangen. Haar linnen jurk is altijd weer in nieuwe kleuren verkrijgbaar, meestal effen. Hier kun je de kleding ook online kopen >>>
This article was first published on the German website of Modepilot (>>>)
Photo Credit: Borgo Egnazia, Modepilot
Modepilot ist Deutschlands erster Modeblog. Mit seiner Gründung in 2007 war und ist er Vorreiter der unabhängigen Mode-Berichterstattung. Noch heute wird die Seite leidenschaftlich von Mitgründerin Kathrin Bierling geführt. Sie ist eine ausgebildete und erfahrene Journalistin, die zunächst bei der Financial Times lernte und arbeitete und dann einige Jahre bei der WirtschaftsWoche beschäftigt war, bevor sie die Seiten Harpersbazaar.de, Elle.de und InStyle.de verantwortete. An Modepilot liebt sie, dass sie die Seite immer wieder neu erfinden muss, um am Puls der Zeit zu bleiben. Worin sie und ihre Autoren sich stets treu bleiben: Den Leser ernst nehmen, nicht sich selbst.

Reacties