Gespot

Het is zoals de experts al hadden voorspeld: ik heb – meer dan ooit – behoefte aan basics, aan degelijkheid (combatlaars bijvoorbeeld). En die dan graag bijzonder goed en mooi gemaakt en het liefst in een transparante productieketen. En zo komen we bij een andere uitgekomen voorspelling van de trendexperts: zelfgemaakt. Maar omdat ik daar zelf niet zo goed in ben, val ik terug op iets van een vroegere lievelingscollega. O, wat zou het mooi zijn als Corona ons consumentengedrag op de lange termijn verandert.

Coco Pelger maakt nu vazen

‘Vroeger wilden deze jonge vrouwen redacteur accessoires bij ons worden. Nu pottenbakken ze. Maar ze hebben gelijk,’ zegt Coco Pelger, die nu zelf ook pottenbakt. Ik bel met de voormalige adjunct-hoofdredacteur van tijdschrift Freundin. We kennen elkaar nog uit onze tijd bij InStyle. Sinds ze weg is bij Burda Verlag leert ze van alles: over internet en over ontwerpen met klei. Bij het zien van haar eerste pogingen op Instagram raakte ik niet uitgeliked. Wat een mooie vazen!
Tijdens ons telefoongesprek vertelt ze hoe complex het allemaal is; dat het drie weken duurt voor zo’n vaas klaar is; dat klei een echte bitch kan zijn. Het moet twee keer worden gebrand. Elke keer gaat ze er speciaal voor naar de pottenbakkerij: ‘Het is steeds weer een verrassingsei,’ zegt ze. Soms herkent ze haar ontwerpen nauwelijks. Welke glazuur op hoeveel graden – ook dat is een wetenschap op zich. En Coco leert zichzelf alles, aangezien er – vanwege corona – momenteel geen cursussen zijn.
Coco loves Clay Modepilot Vase
Vaas van Coco Pelger, vanaf ca. 85 euro
Coco Pelger verkoopt haar objecten nog steeds privé. De meeste zijn te bekijken op haar Instagram-profiel Coco_loves_C.L.A.Y. Er zijn ook borden, schalen en vazen, ​​beschilderd door Karin Ecker-Spaniol. Dit is de voormalige adjunct-hoofdredacteur van Elle magazine.

Nieuwe combatlaars? Dan deze

Ik word bijna misselijk als ik mijn schoenenkast bekijk. Al die trends die ik gevolgd heb! Natuurlijk, de gouden zonnesandaaltjes van Manolo Blahnik zijn een klassieker en komen heus wel weer terug. Maar het meeste ervan had ik mezelf (en het milieu) kunnen besparen. Uiteindelijk draag ik toch alleen maar zwarte of donkerblauwe veterlaarsjes. En nu die uit elkaar vallen – ik heb een 12 jaar oude combatlaars van Chloé helemaal afgedragen – komt er een nieuwe in het spel. Het is sowieso de mooiste combatlaars onder al zijn kameraden: The Classic Combat van Essén the label.
Classic Combat Boots Modepilot Essen the label
combatlaars 'The Classic Combat' van Essén the label
Op deze foto met een splitrok en blote benen zie je dat de schoen ook geschikt is voor de lente en zelfs de zomer. Zo mooi, ook de elegante vetersluiting! De schoenen worden met de hand gemaakt in Portugal. Hier kun je zien waar en hoe ze worden gemaakt. Ook als je meer van slippers of sandalen houdt, kan ik je het merk aanbevelen. Want Marre, de Nederlandse oprichter en ontwerper, heeft voor bijna elk schoenmodel een permanente favoriet gemaakt.
Sandale Essen the label Modepilot
'The City Sandal' van Essén the label

Deo-queen

Op de een of andere manier ben ik van modejournalist uitgegroeid tot deodoranttester. Een paar jaar geleden begon het met een uitgebreide test van een duurzame deodorant en het hield vervolgens niet meer op. De artikelen 'ranken' goed in Google. Dus blijf ik tijdens het testen het risico lopen op natte oksels en alles wat daarbij hoort. Dat is lang niet altijd leuk. Maar met deze lancering (april 2021) wel.
Caudalie, het cosmeticamerk dat bekend staat om zijn druivenextracten, heeft deze mooie deodorant in het assortiment en ik mocht hem uitproberen. Het bleek er niet alleen mooi uit te zien, maar ook prettige en betrouwbare bescherming te bieden. Het ruikt naar eucalyptus, waar je tot mijn verbazing 's ochtends echt een goed humeur van krijgt. Overdag merk ik echter niets van dit koalaberenkruid.

Deodorant met druivenextracten

Caudalie Deodorant Modepilot
'Vinofresh' unisex deodorant van Caudalie, rond de 11,80 euro
De feiten: Vinofresh bestaat voor 98 procent uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. En de deodorant is vegan en vrij van aluminiumzouten, natron, alcohol en synthetische geurstoffen. Het biologische druivenwater dat erin zit is probiotisch, kalmeert en zorgt voor een gezonde huidflora. Organische eucalyptus remt geurverwekkende bacteriën.
De stick is geschikt voor zelfs de meest gevoelige huidtypes, voor zwangere vrouwen en direct na het scheren of epileren. Hij is 24 uur effectief. Ik heb het getest, en het werkt ook met sporten en felle zon. Met Vinofresh heb ik voor het eerst een duurzame deodorant gevonden waarmee ik mijn huidige kan vervangen.

Zo 'schoon' als een nagellakremover kan zijn

Het nagellakmerk Nailberry heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Met het plan om alleen nagellak te produceren zonder de conventionele en daarmee bijzonder twijfelachtige ingrediënten, kwamen de eisen van de enthousiaste klanten. Ten eerste moet de topcoat de nagel kunnen laten ademen, net als de lak zelf. Dan moet er een nagellakremover gevonden worden die past bij de filosofie en waarmee je de lak zorgeloos kunt verwijderen.
Daar is lang aan gewerkt. En als laatste kwam er een glazen flesje uit met de 'look & feel' van Chanel, dus heel klassiek, prachtig afgewerkt. De inhoud – gelukkig niet klassiek – is acetonvrij en slechts één van de ingrediënten is volgens CodeCheck twijfelachtig, en zelfs dat is discutabel. Voor een nagellakremover die met gemak vier lagen lak verwijdert (ik heb het getest), is dat ongelofelijk.
Clean Nagellackentferner Nailberry Modepilot
Tweefasen-nagellakremover van Nailberry
Hoewel de nagels snel gereinigd zijn met deze tweefasenreiniger, worden ze – volgens de fabrikant – ook beschermd en zelfs verzorgd. In een van de fasen zitten AHA-zuren die de nagels verharden. In de andere fase zit vetzuurrijke rozenolie (vermoedelijk de roze fase). Het voedt de nagel en nagelriem. Goed schudden voor gebruik!
This article was first published on the German website of Modepilot >>>
Photo Credit: Essen the label, Coco Pelger, Caudalie, Nailberry
Modepilot ist Deutschlands erster Modeblog. Mit seiner Gründung in 2007 war und ist er Vorreiter der unabhängigen Mode-Berichterstattung. Noch heute wird die Seite leidenschaftlich von Mitgründerin Kathrin Bierling geführt. Sie ist eine ausgebildete und erfahrene Journalistin, die zunächst bei der Financial Times lernte und arbeitete und dann einige Jahre bei der WirtschaftsWoche beschäftigt war, bevor sie die Seiten Harpersbazaar.de, Elle.de und InStyle.de verantwortete. An Modepilot liebt sie, dass sie die Seite immer wieder neu erfinden muss, um am Puls der Zeit zu bleiben. Worin sie und ihre Autoren sich stets treu bleiben: Den Leser ernst nehmen, nicht sich selbst.

Soortgelijke artikelen

Reacties