Virgil Abloh sterft op 41-jarige leeftijd

De website van Off-White draagt ​​zwart. Virgil Abloh, de oprichter van het meest gehypte merk, is gisteren volkomen onverwachts op 41-jarige leeftijd overleden. De oorzaak: een harttumor, een zeer agressieve vorm van kanker ('cardiaal angiosarcoom').
De uitzonderlijk creatieve chef hield de diagnose, sinds hij deze in 2019 kreeg, voor zich. Ondanks de zware behandelingen liet hij er niets van merken en zette hij zijn werkzaamheden bij Louis Vuitton en Off-White als vanouds voort.

Virgil Abloh sterft - slechts 41 jaar oud

Off-White Modepilot Virgil Abloh Krebs
Op zijn Off-White-presentatie voor herfst/winter 2017
Abloh, die in Illinois,VS werd geboren en aanvankelijk in de architectuur zat, zal de geschiedenisboeken ingaan als wat wij 'bold' noemen. Hij werd bekend als ontwerper bij Kanye West. Samen met West liep hij aanvankelijk stage bij Fendi, waar hij met zijn geheel nieuwe manier van denken meteen indruk maakte. Mode kon hem niet opvallend genoeg zijn.
Zijn Off-White-logo, dat op een straatnaambord lijkt, verving de luxe gouden huisletters op de handtassen. En zo werd Abloh's extra lange gele riem met het zwarte logo later voor alle vrouwelijke influencers een accessoire (>>>).
Zijn samenwerkingen met andere merken waren al even gewaagd. Niet alleen met Nike (nu al legendarisch: The Ten) en Moncler, maar ook met Mercedes-Benz en Ikea.
De Amerikaan was meest recentelijk directeur van Off-White, het door hem opgerichte merk, en verantwoordelijk voor de herenlijn bij Louis Vuitton. En nog maar twee weken geleden lanceerde zijn studio een nieuwe Air Jordan. Hij stond nooit stil en werkte het liefst dag en nacht door.
Off/White Model Virgil Abloh
Off-White, herfst/winter 2017
Eenieder die denkt dat de vader van twee het daar wel druk genoeg mee had zal verbaasd staan, want Abloh steunde ook zijn collega's. De mode-superster bezocht modeshows en feestjes van vermeende concurrenten. Dat getuigt van een spirit die de laatste tijd ver te zoeken was in de mode.
Abloh gaf ons niet alleen de mode uit de jaren negentig terug. Maar ook de bezieling waardoor we ooit überhaupt voor de mode warmliepen. Bedankt, Virgil Abloh, en dat je geest maar nooit verloren mag gaan.
Photo Credit: Catwalkpictures
Modepilot ist Deutschlands erster Modeblog. Mit seiner Gründung in 2007 war und ist er Vorreiter der unabhängigen Mode-Berichterstattung. Noch heute wird die Seite leidenschaftlich von Mitgründerin Kathrin Bierling geführt. Sie ist eine ausgebildete und erfahrene Journalistin, die zunächst bei der Financial Times lernte und arbeitete und dann einige Jahre bei der WirtschaftsWoche beschäftigt war, bevor sie die Seiten Harpersbazaar.de, Elle.de und InStyle.de verantwortete. An Modepilot liebt sie, dass sie die Seite immer wieder neu erfinden muss, um am Puls der Zeit zu bleiben. Worin sie und ihre Autoren sich stets treu bleiben: Den Leser ernst nehmen, nicht sich selbst.

Reacties