Beter voor mijn huid: een nieuwe routine om make-up te verwijderen

Voor ik jullie iets aanbeveel, probeer ik het uitvoerig uit. Zo ook dit product: uitwasbare wattenschijfjes. Ik gebruik ze nu zo’n halfjaar en …

Ik heb er kritisch naar gekeken.

¬≠¬≠„ÉĽHeb ik op de lange termijn toch geen wasgel nodig om mijn gecombineerde huid echt schoon te krijgen? Moet je niet harder wrijven met de pads?
¬≠¬≠„ÉĽZijn de pads geen broeinest van bacteri√ęn?
¬≠¬≠„ÉĽKrijg ik er pukkels van?
¬≠¬≠„ÉĽIs het goed voor het milieu?
¬≠¬≠„ÉĽWanneer zien de pads er niet meer uit?
Die laatste vraag hield me bezig omdat ik een trauma heb: de bruingrijze microvezeldoek die jarenlang in de badkamer van mijn vriendin te drogen hing, zag er zo onsmakelijk uit dat ik zwoer deze trend nooit te zullen volgen.
Heeft mijn eenenveertig jaar oude gecombineerde huid op den duur geen wasgel nodig?
Toen ik begon met de pads, was mijn huid al een tijdje overprikkeld, "oververzadigd", zoals dat zo mooi genoemd wordt. Aan welke producten dat lag, kon niemand me vertellen. Dus liet ik mijn serums, gezichtscrèmes en foundation weg en gebruikte alleen nog maar ultralichte crèmes van de apotheek. Maar dat haalde niets uit. Daarna heb ik mijn wasgel, reinigingstonic en oogmake-upremover geschrapt en ben ik begonnen met deze pads. Dat was de oplossing. Mijn huid herstelde zich.
Bambusliebe Abschminkpads Modepilot Dr. Barbara Sturm Enzym Powder
Reiniging met de pads en schoon water behoudt de natuurlijke beschermende functie van de huid.
De absorberende microvezels uit Duitsland nemen meer make-up (zelfs waterproof mascara!) op dan een wattenschijfje met make-up remover. Ik heb talloze vergelijkingen gemaakt: met producten uit de apotheek, natuurvoedingswinkel en drogisterij. Met geen enkele andere methode krijg ik mijn opgemaakte ogen zo brandschoon. Mijn huid reageert verrassend goed op minder wasbeurten. Volgens mij komt je huid bij het wassen van je haar al met voldoende reinigingsproduct in aanraking. Het ontbreekt haar in ieder geval aan niets. Elke één à twee weken merk ik dat mijn huid wel een peeling kan gebruiken (net als daarvoor, bij al mijn andere reinigingsrituelen). Daarna gebruik ik een enzymreiniger met vitamine C. Die verwijdert de dode huidcellen en levert een zeer gladde en diep gereinigde huid op.

Wrijven met de pads is niet nodig.

Als je de pad in warm-heet water laat weken, uitknijpt en op je ogen met waterproof make-up drukt, verwijdert de pad de make-up zonder dat je hoeft te wrijven. Dat ben ik van wattenschijfjes ‚Äď ongeacht wat erop zit ‚Äď niet gewend.

Zijn de pads geen broeinest voor bacteri√ęn?

De fabrikant raadt aan om de zeven pads (één voor elke dag van de week) in de meegeleverde zak te doen en ze op 60 of 90 graden in de wasmachine te wassen. Na een 60 graden-wasbeurt zag ik nog steeds vage vlekken waterproof mascara. Pas toen ik ze met handzeep waste, werden ze weer als nieuw. In het begin pluizen de minidonsdoekjes een beetje, maar dat verdwijnt vanzelf.
Inmiddels was ik de pads direct na het reinigen van mijn gezicht uit met handzeep (antibacterieel, indien beschikbaar). Ze drogen supersnel. In hotels leg ik ze op de handdoekdroger. Dan zijn ze een uurtje later droog en kan ik ze weer inpakken.
Sinds ik met zo'n pad reis, gaan er ook minder vloeistoffen in mijn plastic tasje.

Krijg ik er pukkels van?

Toi, toi, toi: tot dusver geen pukkels. Zelfs niet als ik op reis een pad een week gebruik en hem dagelijks na gebruik grondig uitwas in de wasbak.
Hoe zien de pads er na zes maanden uit?
Die van mij als op de foto hierboven. Ik heb net de online shop van de fabrikant uit Keulen (bambusliebe.de) bekeken: een nieuwe pad oogt niet veel fraaier.
Voordelen voor het milieu: Volgens de fabrikant zijn de pads 10 jaar houdbaar. Als ik nog negen en een half jaar met dezelfde pads doe, scheelt me dat in totaal zo’n 20 plastic flesjes wasgel, 20 plastic flesjes reinigingstonic, 20 flessen plastic flesjes oogmake-upremover en 7.000 wattenschijfjes. Dan mag je bij het wassen van de pads ook wel iets meer water gebruiken.
This article was first published on the German website of Modepilot >>>
Photo Credit: Modepilot
Modepilot ist Deutschlands erster Modeblog. Mit seiner Gr√ľndung in 2007 war und ist er Vorreiter der unabh√§ngigen Mode-Berichterstattung. Noch heute wird die Seite leidenschaftlich von Mitgr√ľnderin Kathrin Bierling gef√ľhrt. Sie ist eine ausgebildete und erfahrene Journalistin, die zun√§chst bei der Financial Times lernte und arbeitete und dann einige Jahre bei der WirtschaftsWoche besch√§ftigt war, bevor sie die Seiten Harpersbazaar.de, Elle.de und InStyle.de verantwortete. An Modepilot liebt sie, dass sie die Seite immer wieder neu erfinden muss, um am Puls der Zeit zu bleiben. Worin sie und ihre Autoren sich stets treu bleiben: Den Leser ernst nehmen, nicht sich selbst.

Reacties