Basics – Als ik helemaal opnieuw moest beginnen

Essén the Label – Niet alleen voor haar werk is Marre Muijs gespecialiseerd in zogeheten ‘Essentials’. Met haar label gaat de Nederlandse voor precies die schoenen die je eigenlijk altijd wel aan wilt en makkelijk mee op reis kunnen. Maar ook haar persoonlijke garderobe en beautyrituelen zijn transparant, passen 100 procent bij haar en bieden – zoals altijd bij een levensstijl die tot voorbeeld dient – inspiratie. Muijs begon haar schoenenmerk na een paar jaar ervaring te hebben opgedaan in marketing en de schoenenindustrie. Haar concept: on-demand gemaakte schoenen uit kleine schoenfabrikanten in Italië, Portugal en Spanje. Wil je weten waar en hoe de schoenen worden gemaakt, dan kun je dat hier (>>>) opzoeken. En alleen wat echt nodig is, wordt ook daadwerkelijk geproduceerd. Zo kunnen ondernemer en klant slapen met een gerust geweten.

De favoriete basics van Marre Muijs

1. Jas

Jaren geleden, toen ik voor het eerst naar Londen verhuisde, heb ik een mooie kamelenharen trenchcoat van Joseph gekocht. Daar heb ik nog steeds heel veel plezier van. Ik zou hem zo weer kopen.
Trench Coat Kamelhaar Modepilot
Het model draagt ​​Marre’s kamelenharen trenchcoat van Joseph (en laarzen van Essėn the Label)

2. T-shirt

Ik draag een heel simpel, maar echt goed gesneden wit T-shirt van dik katoen. Ik heb het al zes jaar en draag het nog vaak. Structuur en pasvorm zijn geweldig. Daardoor is het prima voor zowel up- als downdressing te gebruiken.
weißes T-Shirt Marre Mujis Modepilot
Marre Muijs in haar geliefde witte T-shirt

3. Broek

Moeilijk kiezen! Het is ofwel mijn Levi's 505, gemaakt van geweldig vintage denim, die me nooit in de steek laat – hij heeft heel wat avonturen met mij beleefd en valt bijna uit elkaar. Of mijn zwartleren broek die ik zeven jaar geleden in Barcelona heb gekocht en zo vaak draag dat hij al uit elkaar gevallen is (en twee keer werd gerepareerd). Ze passen overal bij!
Leather Trousers Modepilot Marre Mujis
Marre Mujis in haar zwartleren broek

4. Sieraad

Buiten mijn trouwring draag ik niet veel sieraden. Maar de groene kristallen maanoorbellen van Celine zijn nog steeds mijn favoriet en een upgrade voor elke outfit. Ik heb ze een paar jaar geleden zelf gekocht toen ik mijn baan opzegde om me fulltime op Essén te storten.
10 Basics Celine Ohrringe Modepilot
Oorbellen van Celine

5. Schoenen

Sinds vorig jaar woon ik in mijn 'Foundation Flats'. Dat zijn minimalistische ballerina's van Italiaans luxeleer die je makkelijk aan- en uitschiet, waardoor ze perfect voor zowel binnen als buiten zijn.
Modepilot Ballerinas mit Fußkettchen
'Foundation Flats' van Essėn the Label – met enkelbandje dat ook als ketting kan worden gedragen.
Tijdens de lockdown ontwikkelde ik een knusse schapenvachtversie voor in huis. Maar nu we weer naar buiten mogen, heb ik een custom made item met enkelbandje gelanceerd om het leven na de lockdown te vieren.
Lammfell Ballerinas Modepilot
Marre Muijs met haar 'Foundation Flats' van lamsleer

6. Tas

Ik fiets overal naartoe. Ik had dan ook een stijlvolle maar praktische rugtas nodig, waar ook mijn laptop in past. Die vond ik acht jaar geleden bij 'Building Block' in Los Angeles (>>>). En ik gebruik hem nog elke dag. Het leer veroudert zo mooi!

7. Haarproduct

Ik draag weinig make-up en ben ook nogal terughoudend wat mijn haar betreft. 's Ochtends na het douchen kam ik het gewoon nat achterover, met een beetje mousse erin. Daarna laat ik het aan de lucht drogen. Als ik niets in mijn haar doe gaat het kroezen. Dus waarschijnlijk ben ik nergens zonder kam en haarmousse. Ik gebruik er een van Sebastian waar mijn haar niet van uitdroogt, ‘Whipped Cream’ heet hij.

8. Geur

'So Nude' van Costume National. Ik draag hem al jaren en het is mijn signature-geur geworden. Hij heeft iets heerlijk fris en natuurlijks.
Spitzen BH Modepilot
Zijden bh met kant 'Henna' van TyLynn Nguyen

9. Ondergoed

Ik ben dol op zijden bh's. Ze zitten heerlijk, maar kunnen ook een eenvoudig hemdje of T-shirt er sexy uit laten zien. En ze geven me het gevoel dat ik alles onder controle heb.

10. Mobiele telefoon

Mijn iPhone 12 Max. Hoe leuk ik het idee van 'Digital Detox' ook vind, mijn telefoon vind ik zeker zo leuk. Omdat ik er het contact met mijn familie en vrienden in Europa mee onderhoud. Aangezien ik hier in Australië zit en ik niet zo snel naar huis kan vliegen. Ik gebruik hem ook voor foto's van onze nieuwe baby... en van mijn schoenen natuurlijk.
This article was first published on the German website of Modepilot (>>>)
Photo Credit: Marre Muijs voor Modepilot
Modepilot ist Deutschlands erster Modeblog. Mit seiner Gründung in 2007 war und ist er Vorreiter der unabhängigen Mode-Berichterstattung. Noch heute wird die Seite leidenschaftlich von Mitgründerin Kathrin Bierling geführt. Sie ist eine ausgebildete und erfahrene Journalistin, die zunächst bei der Financial Times lernte und arbeitete und dann einige Jahre bei der WirtschaftsWoche beschäftigt war, bevor sie die Seiten Harpersbazaar.de, Elle.de und InStyle.de verantwortete. An Modepilot liebt sie, dass sie die Seite immer wieder neu erfinden muss, um am Puls der Zeit zu bleiben. Worin sie und ihre Autoren sich stets treu bleiben: Den Leser ernst nehmen, nicht sich selbst.

Reacties