Basics – als ik helemaal opnieuw moest beginnen

Sinds een jaar werkt Katrin Schneider als chef marketing en PR bij het tassenmerk Liebeskind Berlin. Voor die tijd was de communicatie-expert marketingconsultant bij Bikini Berlin, het hipste winkelcentrum van Berlijn. Met veel plezier, dus vanwaar deze overstap? Daar kan ze kort over zijn: het concept van Gina Condé, de nieuwe productmanager. Daarmee is Liebeskind Berlin een nieuwe richting ingeslagen, of eigenlijk teruggekeerd naar het dna van het merk. De focus ligt wederom op tijdloze leren tassen die – net als Berlijn – per gebruiksspoor cooler worden.
Leer dat met de jaren mooier wordt, dat past bij Katrin Schneider. De Neurenbergse heeft al sinds lang haar eigen stijl en blijft daar als geen ander trouw aan. Tijdloos design is waar ze keer op keer naar teruggrijpt. Saai? Nee hoor, inspirerend juist! Want een leuke draai is zo gevonden. Voor een goeie spijkerbroek gaat ze het liefst naar een vintagewinkel in Parijs voor een blauwe Levi’s 501. Daar heeft ze er al vijf van, maar de blauwtinten zijn totaal anders, volgens haar. Ook haar andere favorieten zijn evergreens, al zijn sommige nog piepjong, zoals het badpak van Totême, dat zij net als veel anderen als body op een jeans draagt.
Katrin Margret Schneider_Head of Marketing & Public Relations_Liebeskind Berlin (1)
Katrin Schneider, chef marketing en PR van label Liebeskind Berlin

De favoriete basics van Katrin Schneider

1. Horloge

Ik zou heel verdrietig zijn als ik mijn Reverso kwijtraakte. Dan zou ik net zo lang sparen tot ik precies dezelfde kon kopen en de inscriptie er opnieuw in laten zetten. Na mijn eindexamen liet mijn vader er ‘In Liebe, Dein Papa’ in graveren. Een horloge heb je voor de rest van je leven. Alleen het leren bandje moet je zo nu en dan vervangen. Als ik kinderen had, zou ik hem aan hen doorgeven. Nu krijgt mijn nichtje hem misschien.

2. Jeans

Ik heb veel Levi’s 501 vintagespijkerbroeken, die ik ook maar blijf kopen. Dan zegt mijn vriend: Ben je wel helemaal lekker, je hebt toch al vijf paar blauwe vintage 501’s? Maar ze zijn allemaal een ander kleur blauw! Hij begrijpt het gewoon niet, haha. Dus als ik een spijkerbroek koop, dan sowieso die. Ook omdat ik hem zo tijdloos vind. Ik zou zo weer een vintagewinkel induiken om er eentje te kopen, en dan het liefst in Parijs.

3. Badpak/top

Ik ben dol op zwemmen, dus dat is helemaal mijn sport. Daarom zou ik ook weer eens een nieuw badpak moeten kopen. Ik draag het badpak ‘Positano’ van Totême Studios, een van mijn favoriete merken. Dat draag ik ook gewoon op een spijkerbroek, ’s zomers onder een jasje. Ik zou het zo weer kopen, niet alleen om in te zwemmen, maar ook voor deze look.
Toteme Badeanzug Positano Body Modepilot
Door Katrin in verschillende kleuren gedragen: het badpak van Totême, dat wel vaker als body wordt gedragen.

4. Schoenen

Ik blijf ook altijd dezelfde schoenen kopen. Zwarte, puntige chelseaboots van glad leer. Die draag ik ook ’s zomers onder een jurkje. En in de winter, in de herfst, dus… Of je nou een broekrok of skinnyjeans draagt, ze passen overal bij, echt supermakkelijk. Ik koop steevast hetzelfde paar van Vagabond. Maar bij &Other Stories zijn ze ook te krijgen. Ze moeten gewoon puntig zijn. Ik hou van puntige schoenen.

5. Jas

Wat ik ook al heel lang heb en zo weer zou kopen, is een Burberry-trenchcoat. Omdat ik hem het hele jaar door draag: ’s winters knoop ik er gewoon een voering in. Hij is al duizend keer chemisch gereinigd omdat ik hem altijd draag. Volgens mij is een Burberry-jas ook zo’n ‘stuk’, waar je een leven lang plezier van hebt en dat ik heel erg zou missen als ik het kwijt was.

6. Gezichtsverzorging

Ook hierin ben ik oerconservatief en gebruik ik al jaren hetzelfde. Ik ben een groot fan van Dr. Hauschka, de geur is heerlijk en ik gebruik altijd de kweepeercrème en gezichtstonic. Die gaan ook mee op vakantie.
Quittencreme Dr. Hauschka Modepilot Empfehlung
Een klassieker, de kweepeercrème van Dr. Hauschka

7. Sieraad

Ik heb gemerkt dat ik voor een nieuw sieraad het liefst naar een goudsmid ga. Deze armband vond ik bij een vriendin, die eerst kleuterleidster was en toen besloot om goudsmid te worden. Door haar heb ik het ambacht herontdekt en leren waarderen. Ik zou echt nooit meer goedkope sieraden bij Mango of Zara kopen, die er bakkenvol van hebben staan. Ik heb liever deze armband van haar (atelier-eisfeld.de/shop/armketten/), en zou hem ook zo weer laten namaken.

8. Parfum

Ik gebruik al jaren hetzelfde parfum. Het is van Serge Lutens, heet ‘Gris Clair’ en ruikt naar lavendel. Mijn collega's maken al grapjes als ze langs mijn kantoor lopen: ‘Ha, Katrin is er. Het ruikt hier naar lavendel.’ Ik ben over het algemeen erg francofiel en moet één keer per jaar naar Frankrijk. De subtiele lavendelnoot brengt Frankrijk een stukje dichter bij huis. In Berlijn is het te krijgen bij de Galaries Lafayette, ook zo'n klein stukje Parijs voor mij. Daar zit ik graag op zaterdag, om een glas Chablis te drinken en oesters te eten.

9. Haarverzorging

Mijn haar is grijs en ik verf het niet meer. Natuurlijk zijn er altijd dagen waarop ik denk: nee, nu ga ik het weer verven. Maar het is al een hele tijd grijs. Op mijn twintigste is het begonnen. Het zit in de familie en natuurlijk greep ik meteen naar de verf. Maar zo rond mijn dertigste begon het me te irriteren dat de uitgroei steeds sneller kwam. Toen ik een keer voor langere tijd aan het strand in Frankrijk was en het me niet kon schelen, heb ik het helemaal laten uitgroeien. Tja, en eigenlijk kent niemand me meer anders nu.
Ik gebruik sowieso een haarcrème van Aveda – die is transparant – en smeer die 's ochtends na het wassen altijd op mijn haar tegen het kroezen. Want grijs haar kroest snel. En hoewel mijn haar eigenlijk dun en heel steil is, zijn mijn grijze haren heel pluizig. Dit product helpt daartegen en is heel gebruiksvriendelijk. Het plakt ook niet.
Light Elements Smoothing Fluid
Het favoriete haarproduct van Katrin Schneider: de 'Smoothing Fluid' van Aveda

10. Zonnebril

Ik ben echt een zonnebriltype en weg van dit model van 'Old Céline', een klassieke zwarte met drie stippen op de zijkant. En ik draag hem altijd op grauwe dagen in Berlijn als de zon niet schijnt, want hij maakt het licht gewoon zo mooi. Ik ben dus een absolute voorstander van 'Old Céline', en zou het helemaal niet erg vinden met Phoebe Philo voor Liebeskind zou werken! Ik heb veel zonnebrillen, maar dit is mijn lievelings en als ik hem kwijt was, zou ik waarschijnlijk op Vestiaire Collective naar een nieuwe zoeken.
This article was first published on the German page of MODEPILOT >>>
Photo Credit: Liebeskind Berlin, Dr. Hauschka, Aveda, Collage: Modepilot
Modepilot ist Deutschlands erster Modeblog. Mit seiner Gründung in 2007 war und ist er Vorreiter der unabhängigen Mode-Berichterstattung. Noch heute wird die Seite leidenschaftlich von Mitgründerin Kathrin Bierling geführt. Sie ist eine ausgebildete und erfahrene Journalistin, die zunächst bei der Financial Times lernte und arbeitete und dann einige Jahre bei der WirtschaftsWoche beschäftigt war, bevor sie die Seiten Harpersbazaar.de, Elle.de und InStyle.de verantwortete. An Modepilot liebt sie, dass sie die Seite immer wieder neu erfinden muss, um am Puls der Zeit zu bleiben. Worin sie und ihre Autoren sich stets treu bleiben: Den Leser ernst nehmen, nicht sich selbst.

Reacties